Képek egy kiállításról

Január 22-én mi a férjemmel úgy ünnepeltük a Magyar Kultúra napját, hogy közösen állítottunk ki. Nem csak mi ketten, hanem több más alkotóval, akikkel együtt mehettünk Velencébe a múlt ősszel a Biennale-t megtekinteni. Számomra most mégis az volt a legfontosabb, hogy mi, ketten, együtt. Elég rég volt ilyen. Nem azért mert két dudás nem fér meg egy csárdában - mi ketten nagyon jól megférünk. Kezdettől nagyon szerettünk együtt, egymás mellett dolgozni. (Hogy akkor mostanság mégis miért nem, annak hosszú sora van és ez itt most nem egy regény.) A nagy ajándék mellé, amit a velencei út számunkra jelentett, én odateszem azt is, hogy az otthonunkban újra megtelt a levegő azzal a jó fajta vibrálással, ami akkor érezhető, amikor két nagy szellem egy térben találkozik és beleszólnak egymásba dolgába ;)  Aminek ez lett az eredménye:


A középső "gömbfák" az én munkáim, a két szélső posztamensen Gábor alkotási láthatók, a kis kép szintén az enyém.
Munkáinkkal a Velencei Biennale címében megjelenő gondolatra (All the World's Future) és az ott látott alkotások bennünk vert visszhangjára reagáltunk munkáinkkal.


ÁPG: Atyaég!


ÁPM: Fel-, le-, be-, ki-, át-, meg-, el-, rá-, ide-, oda-, szét-, össze-, visszadöntéseink


ÁPM: Lélekvesztő 2.


ÁPG: Merre tartasz, ember?


ÁPM: Lélekvesztő 1.
(Direkt egy olyan fotót választottam, amelyen Bakos Tamás festőművész Utazás című munkája tükröződik. Egyrészt a két munka érdekesen rímel egymásra, másrészt nekem nagyon tetszik ez a különleges, finom és gazdag kép.)


ÁPG: Kulcs a kézben - Hommage a Chiharu Shiota


 Nem vész el - kísérlet című installációmat épp behatóan vizsgálja egy lelkes érdeklődő.
Erről a darabról még lesz szó.

Utólag is érdemes lehet a biennale eseményeiről, kiállítóiról tájékozódni, pl itt. illetve P. Szabó Ernő , aki a kiállításunkat is megnyitotta, írása alapján. A sok nagyszerű alkotó közül két kedvenc művészemet ajánlom még figyelmetekbe: Chiharu Shioto, Jaume Plensa

Megjegyzések

  1. Szívből gratulálok!!!!!!!!!!!!♥
    Hú,nagyon odavagyok a művekért!!!!!A címeik is nagyon tetszenek.
    A látogató nem tudja,hogy a kiállított műhöz nem szabad hozzáérni? :)))) Egyébként meg remek pillanat.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Mamka, Gábor nevében is! Szeretjük az olyan látogatókat, akiket ennyire érdekel a munkánk! :)

      Törlés

Megjegyzés küldése