Nekünk azért szép életünk van!



Kéz sebtiben készített kép készült csak az utolsó darabokról, mielőtt elvitték őket. Most már tényleg letettem a lantot - az az dehogy. Hátra van még némi rosszul égett máz kijavítása néhány tárgyon, jókora erőfeszítés árán. Nem könnyű a megfolytfolyt, üvegkeménységű mázat lecsiszolni egy kisplasztikáról, úgy hogy a plasztika ne sérüljön. De mindig kell egy kis plusz áldozat, plusz erőfeszítés, amikor már úgy érzed, hogy nem bírod tovább, akkor még jön valami. Például lefolyik a máz. Olyan tárgyakon, amik különösen is fontosak és különösen is számodra kedves személynek készültek.
Azután ellopják a kocsikulcsodat, így megadatik, hogy a rendőrségen tölts két órát a legnagyobb hajtás közepén, miután nem keveste várakoztál a felmentő seregre a bevásárló központ parkolójában. Mert különben nem fizet a biztosító. És egy autó komplett zárcseréje horribilis összeg. Ja, és amíg nem történt meg a zárcsere ne használjuk az autót, ne hagyjuk felügyelet nélkül, legyen zárt helyen. Azután, egy héttel a kulcslopás után, kiszúrják a kocsi kerekét. No problem, hisz van univerzális házi hősöm, majd ő megjavítja. Hisz van a kerékhez javító készlet. De ez a lyuk nem lyuk, hanem tátongó rés. A javító készlet alkalmatlan a javítására. Ja, pótkerék meg nincs. Ehhez a típushoz nem jár. Egy nap múlva ki is jön a szervíz - egyébként nagyon kedves alkalmazottja - és kereket cserél. De reggel egy jó adag kerámiát metrón, kézben kell elcipelni a város másik részébe.
A legszebb az egészben, hogy ezek mind hidegen hagynak. Már nem borulok ki, nem dühöngök. Öregszem és egyre bölcsebb vagyok? :-))) Vagy inkább olyan fáradt, hogy már erre sincs erőm?
Van egy családi mondásunk, ami kislányunktól származik. Még két éves sem volt (nagyon korán megtanult beszélni), amikor egyszer arra lettem figyelmes, hogy játék közben azt mondogatja: "Nekünk azért szép életünk van! Nekünk azért szép életünk van!" Nem hittem a fülemnek, ilyen mondat egy kétéves szájából?! Azóta mi is sokszor mondogatjuk: "Nekünk azért szép életünk van!" És valóban.

Megjegyzések

  1. Milyen gyönyörű angyalok! Minden fáradozást megérnek a munkáid!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép......megtanulom tőletek ezt a mondatot és mondogatni is fogom....
    Csodaszépek a kerámiák!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűek az angyalok, ahogy Barbi is írja...
    És milyen sokat lehet tanulni a gyerekektől! Érdemes rájuk hallgatni, jobban értik az ősi lényeget, mint mi.

    VálaszTörlés
  4. én meg gyönyörködök itt a zangyalaidban: nincs két egyforma, ez gyönyörű

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése