Nem a NASA ...

Blog megtekintése




...hanem maga a Teremtő tervezte ezeknek az edények az alapanyagát, ellentétben azokkal a méreg drága műanyag edényekkel, melyeket egy népszerű direkt marketinges cég forgalmaz. Nem mondom, hogy nem jön olykor jól egy műanyag doboz, egy kirándulás alkalmával határozott előnyei vannak az agyagedénnyel szemben, mégis átlagos hétköznapokon én személy szerint szívesebben használok ilyen edénykéket. Lehet benne sütni, sőt a nyílt lángon is használható, remekül tárolható benne pástétom, szendvicskrém, keksz, de végső soron még az ékszerkollekció is. És ha ránézel, tudhatod, 1) hogy ilyen csak neked van, mert nem készül két egyforma; 2) hogy aki készítette, örömmel végezte a munkáját, kicsit elmélázva azon, hogy vajon kihez kerül majd a "gyermeke", mi lesz a sorsa (ugye, nem egy szekrény tetején fog porosodni?! ). Hogy a műanyaggyárban dolgozó szegény munkásról vajon mindez elmondható-e? Hát, én kétlem. És emiatt aztán nem is lehet sokáig örülni egy műanyag doboznak. Ellentétben egy ilyen helyes kis edénykével. Ugye nem baj, hogy szeretem, amit csinálok?!

Megjegyzések

  1. Persze, hogy nem baj:) így van rendjén. MInden vágyam egy fedeles sütőtál...Most viszont azt kérdezném, hogy teáskannát is készítesz? A mienk most tört el, ami már 15 évet szolgált, szerettük...

    VálaszTörlés
  2. Persze, nagyon szívesen készítenék neked, legalább megismerhetnélek személyesen is, de ugye már nem karácsonyra?! Olyan szép hónap a január önmagunk megajándékozására. :-)

    VálaszTörlés
  3. Nemsietjük el...Szerintem megéljük az ünnepeket, majd újult erővel az új esztendőt kezdhetjük a tervezéssel. Addig is tudom én magamból kiindulva, hogy a fejedben vegyül a rólam alkotott kép és a teáskanna... Mindössze a méret miatt annyit elmondok neked, hogy a családunk öt tagú, ha nincsenek vendégek. Köszönöm, hogy elvállalod :)

    VálaszTörlés
  4. Drága Sajátnőm!
    Hosszú idő után most tudtam megnézni a blogodat. Olyan megnyugtató, jó olvasni, amit írsz, látni, amit készítesz.
    Puszi

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése